Skip to content

Stichting Partners Dienstencentrum De Reehorst

Stichting Partners Dienstencentrum de Reehorst (SPDR) is een onafhankelijke stichting die als doel heeft om het welzijn van ouderen te bevorderen en om activiteiten in dienstencentrum de Reehorst of in Reeuwijk te ( doen) organiseren en te faciliteren.

De Stichting richt zich vooral op de doelgroep 55+  en ondersteunt activiteiten die bijdragen aan het langer succesvol thuis blijven wonen.

SPDR benadert hiervoor fondsen met specifieke doelen en wordt daarnaast financieel ondersteund  door lokale initiatieven.

Enkele voorbeelden van investeringen van gesponsord geld zijn:

  • Leren omgaan met IPads voor senioren: Van sponsorgelden van de kringloop winkel, zijn in 2015 een aantal IPads voor ouderen gekocht. De Rabobank heeft de huur van het dienstencentrum betaald en het ID college heeft een lesprogramma gemaakt speciaal voor Senioren. Stichting Zuidholland Verbindt heeft alles gecoördineerd zodat een groep van 15 ouderen 10 lessen hebben gekregen om te leren omgaan met de IPad. Zowel in het voorjaar als in het najaar 2017 worden deze lessen gegeven.
  • Aanleg beweegtuin: Een maatschappelijk betrokken sponsor heeft ervoor gezorgd dat in de tuin van De Reehorst nu een beweegtuin staat zodat ouderen gezond in de buitenlucht kunnen bewegen. Het flessengeld van de Jumbo en de buurtsportgelden zorgen ervoor dat er lessen in de tuin gegeven kunnen worden door beroepskrachten.
  • Spellen Spel+punt: Tijdens Lady Night in de Brug is er een bedrag opgehaald van ruim € 300,-. Dit bedrag is gebruikt voor aanschaf nieuwe spellen voor het spel + punt.
  • Diverse projecten: aanschaf van de tovertafel, aanschaf duo fiets en ondersteuning van het project Hallo Delifranche wat eten wij vandaag. Het flessengeld van de Jumbo Reeuwijk is gebruikt om een pannenkoeken dag te organiseren op de nationale dag van de ouderen. De werkzaamheden van de Stichting kenmerkt zich dat deze zich richt op alle ouderen van Reeuwijk. Men hoeft niet gebonden te zijn aan een lidmaatschap of niet persé te wonen in de Reehorst. Sponsoring vanuit de stichting heeft vaak tot resultaat dat de activiteiten voor een zeer lage eigen bijdrage kunnen worden aangeboden.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

Downloads

KvK nummer: 59686065
RSIN nummer: 853604277

SPDR is een ANBI instelling